Search
Close this search box.

Onze verplichtingen

We gebruiken mineralen als ingrediënten in onze cosmetica en de voordelen ervan zijn algemeen bekend, maar waar komen deze mineralen vandaan?

We gebruiken meer dan 20 verschillende natuurlijke mineralen om Gemology producten te ontwikkelen en te produceren. De geografische herkomst van deze mineralen kan variëren, maar we staan altijd op traceerbaarheid en langetermijnbeheer van onze leveringen.

Sommige mineralen komen uit nabijgelegen regio’s, zoals Peridot, dat in grote hoeveelheden wordt gevonden in het Centraal Massief in Frankrijk. Andere komen van verder weg, zoals toermalijn, saffier en opaal uit Brazilië en jade uit Azië.
We kopen de ruwe natuursteen en extraheren deze in vloeibare vorm in Frankrijk, volgens ons eigen proces.

Deze grondstoffen zijn natuurlijk, maar zijn ze ook ethisch verantwoord?

Deze vraag brengt twee concepten samen,
Ten eerste, zijn deze mineralen ethisch geproduceerd? Gemology heeft er altijd op gelet dat haar leveranciers mineralen winnen onder ethische omstandigheden, zonder dubieuze financiering of kinderarbeid.
Is het gebruik van mineralen in cosmetica echter gevaarlijk voor de natuur? Gemologie gebruikt beredeneerde hoeveelheden mineralen. De hoeveelheden gebruikt in cosmetica zijn verwaarloosbaar in vergelijking met andere toepassingen (industrie, juwelen, enz.).

Hoe past het gebruik van deze mineralen in de CSR-benadering (sociale en milieuverantwoordelijkheid) van Gemology?

Enkele jaren geleden besloot Gemology zich te committeren aan een MVO-beleid dat geen greenwashing zou inhouden, maar een stevige, stapsgewijze aanpak zou volgen. Vermindering van plastic verpakking ten gunste van glas, gerecycled en recyclebaar plastic, suikerriet, afschaffing van overbodige wiggen en bijsluiters, ontwikkeling van nieuwe natuurlijke en milieuvriendelijke formules…
Onze nieuwe concentraten en serums zijn bijvoorbeeld 99,5% natuurlijk. In deze context moet, zoals we zojuist hebben gezien, het gebruik van natuurlijke hulpbronnen ook ethisch en beredeneerd zijn. Mineralen zijn de enige onuitputtelijke bron op aarde en onze inspiratiebron.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Aucun article au panier|No products in the cart.

Doorgaan met winkelen